Vaegnägijatele

HELPIFIC UUDISKIRI | VEEBRUAR 2018

15:30:00

HELPIFICU UUDISED & TOIMETAMISED

Helpific on veebipõhine tugikeskkond, mis toob sotsiaalvaldkonda uuenduslikke ning mugavaid digitaalseid lahendusi. Helpificu kaudu saavad aktiivsed kogukonnad kaasata elanikke, et abistada lähikonnas elavaid inimesi transpordi, majapidamistööde või kodust väljaspool asjaajamistes.

Helpificu jaoks on 2017. aasta olnud tõsiseltvõetav ja edukas – lõpetasime edukalt projekti “Positiivse Suhtumise Arendamine”, mille eesmärgiks oli hoiakute muutmine suhtumisel vaimse tervise häiretesse ning soodustada vaimse tervise häirega noorte tööhõivet; KÜSK (SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital) projekti “Kasutaja kogemusel põhineva tugikeskkonna arendamine” raames arendati senine koduleht juurdepääsetavamaks, turvalisemaks ja võimekamaks tugikeskkonnaks, luues tugeva põhja järgmistele tehnoloogilistele arendustöödele, mis valmivad aastal 2018; Hooandja projektis “Ise elada ja ise vastutada!” ületasime seatud eesmärgi ning meile andis hoogu 577 hooandjat; digiportaal Geenius valis Helpificu nädala idufirmaks ning detsembrist osaleb Helpific innovaatilises teadus- ja arenguprogrammis nimega CoSIE – teenuste innovatsiooni koosloomine Euroopas, milles Euroopa Liidu Horisont 2020 poolt finantseeritakse Eesti panust programmis 386 066 euroga. Positiivne uudis on seegi, et Helpific sai Horvaatia pilootprojektide elluviimiseks USA fondilt Open Society Institute – Mental Health Initiative, 44 950 USA dollarit ja Rumeenia pilootprojekti jaoks 41 150 USA dollarit. Pilootprojektide eesmärgiks on katsetada Helpificu platvormi rahvusvahelises keskkonnas ja arendada uusi platvormifunktsioone, mis toetaksid spetsialistide ning kogukonnajuhtide tööd. 

Rahvusvahelisi projekte, arendusi Horvaatias ja Rumeenias, juhib Helpificu kaasasutaja ja rahvusvaheliste operatsioonide juht Zsolt Bugarszki, kellel on kõrge oskusteave just globaalsel tasemel toimuvast ning välja kujunenud koostöö erinevate riikide ülikoolide ja valitsusväliste organisatsioonidega.

Kuid olgem ausad – meil on tegemisi olnud niivõrd palju, et kõike mahutada kirjasõnasse on praktiliselt võimatu. Saame endiselt lubada, et oleme jätkuvalt pühendunud oma missioonile, pakkudes tõsiseltvõetavat alternatiivi valdkonnas, kus turg palju lahendusi ei paku.

Isemoodi iseolemine – Keiu ja Jüri lugu
Helpificu kaasasutaja ja tegevjuht Keiu Roosimägi räägib ETV saates “Iseolemine” avameelselt harvikhaigusest neurofibromatoosist, mis mõjutab iga tema päeva ja toimetamisi, tööst, missioonist ning väljakutsetest ja kulgemisest enda loodud rajal. Helpificu kaasasutaja ja kogemusnõustaja Jüri Lehtmets põeb ravimatut haigust – lihasdüstroofiat. Tegemist on kahe noorega, kes hoolimata kõigest, mis nendega juhtunud on ja ootab ees, tegutsevad aktiivselt neile südamelähedases valdkonnas, aidates ehitada üles tuleviku sotsiaalhoolekannet, muuhulgas nõustades ja abistades pühendunult oma saatusekaaslasi. 

Keiu lugu saad järelvaadata siit
Jüri lugu saad järelvaadata siit

“Helpific on äge!” – Daniel Levi fännide – 5- ja 7-aastaste poiste isa
Kas mäletate veel seda videot, kus Helpificu üks kaasasutajatest Tom Rüütel rääkis sellest, et unistab kosmonaudiks saamisest ja kutsus üles Helpificule hoogu lükkama? Siin on armsaid pilte ja ka veidi lugemist: Hooandjad aitasid Helpificul õhku tõusta!

Daniel Levi pühendunud fännid. Täname ka kogu südamest Danieli, kes on olnud meile toeks ja uskunud nö esimesest silmapilgust meie tegemistesse!

Häid uudiseid pole kunagi liiga palju: neljanda näosaate võitis Daniel Levi Viinalass. Välja teenitud tunnustus 1000 eurot lähks sedapuhku Helpific MTÜ-le. "Su nägu kõlab tuttavalt" on TV3 saade, mille esimene hooaeg oli eetris 2013. aasta kevadhooajal. Saate formaat on väga sarnane Suurbritannia ITV talendisaatega "Stars in Their Eyes" (tõlkes “Tähed nende silmades”).

Foto: Karli Saul, Ekspress Meedia

Kasutajakogemuse lugu – erinevad abistamise viisid kogukonnas
OÜ Vurr Digital kaasasutaja Rauno räägib selles videoloos oma kogemustest Helpificuga. Keiu ja Maris asutasid Eesti Neurofibromatoosi Ühingu ning soovisid abi kodulehe loomisel. Rauno toob välja, et kogukonnas võib üksteist abistada ka oma oskusteabe, kogemuste ja professionaalsete oskuste pakkumise läbi. Kunagi varem pole abi osutamine ja saamine olnud nii lihtne! Vaata videolugu siit.

Tom – heateo tegemine võtab imevähe aega! 
Tom Rüütel, kes on kasutanud Helpificu platvormi selle asutamise hetkest, võttis hetke aega, et vastata paarile küsimusele seoses tema kogemustega Helpificu abistajate kohta. Loe ja saa inspireeritud: 

Tom Rüütli kogemused Helpificuga
Tom Rüütel - tean, et mina ja Helpific kuulume kokku!





Konverents “Muudame täieliku ligipääsetavuse reaalsuseks” ja sotsiaalne innovatsioon
2017. aastal Eesti eesistumise ajal toimusid Tallinnas mitmed suured konverentsid ning paljudes ettekannetes ja töötubades tõsteti Helpificut esile kui paljutõotavat hoolekandeuuendust. Sõnavõtjad viitasid Helpificule kui innovatsioonile sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnas ning meie asutajaid kutsuti erinevatele üritustele esinejateks ning seminarijuhtideks. 2017. aasta oktoobris korraldas Sotsiaalministeerium ka suuremahulise EL-i deinstitutsionaliseerimisega seotud konverentsi ning selle raames kutsuti Helpificu osalema sotsiaalsetele uuendustele pühendatud seminaril. 

EESC (Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee) EU2017 raames toimus ka konverents "Nutikad lahendused kestlike ja kaasavate ühiskondade teenistuses". Helpificut esindas paneelis "Arenenud tehnoloogiad, mis teenindavad tasakaalustatud sotsiaalset arengut" tegevjuht ja kaasasutaja Keiu Roosimägi. Konverentsil keskenduti e-teenustele, e-valitsusele, linnaarengule ja e-lahendustele ja nende rollile innovatsiooni ning kestliku ja kaasava ELi hoogustamisel, mis oli oluline osa eesistujariigi Eesti tööprogrammist.
Foto: Eesti Puuetega Inimeste Koda

Helpific on kanda kinnitanud kaheksas riigis kuidas neil läheb?  
Rahvusvaheliste operatsioonide juht Zsolt Bugarszki sõnab: “Helpificu tiimid tegutsevad kaheksas riigis, ning on kõik väga erinevates staadiumites ja erinevate tegevustasemetega. Abivajajad ja abistajad on teineteist leidnud juba viies riigis (Eesti, Ungari, Ukraina, Horvaatia ja USA). Hollandis töötab ülikool veel selle kontseptsiooni kohandamise kallal, Ühendkuningriigis valmistame pärast esimest ebaõnnestunud katset erivajadustega/psüühikahäirega sihtgrupiga ette üldisemat lähenemisplaani ja Soomes oleme olemas, kuid püüame veel leida õiget formaati ja rohkem inimressursse.’’ 

Loe iga riigi kohta rohkem siit!




Helpificu missioon on soodustada nende inimeste iseseisvat toimetulekut, kes vajavad oma kogukonnas toetust. Meie veebipõhine tugikeskkond ühendab vabatahtlikud ning tasulised teenused igapäevaelu vajadustega näiteks transport, üritustel käimine ning majapidamistoimingud. Me loodame Sinusuguste kogukondliku mõtteviisiga inimeste ning ettevõtete suuremeelsusele.

Palun aita luua kiiret ja usaldusväärset inimeselt inimesele lahendust, mille tulemuseks oleks tugevamad ja hoolivamad kogukonnad, tehes annetuse täna.

HELPIFIC MTÜ*
Reg nr: 80380146
Konto: EE102200221061303677
SWIFT kood/BIC: HABAEE2X
SWEDBANK
Selgitus: annetus, veebiplatvorm

* Helpific on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute nimekirja alates 01.07.2016.



Helpific Helpificu meeskond Helpificu uudiskiri isiklik abistaja kogukonna lood neurofibromatoos nädala idufirma sotsiaalne ettevõtlus vabatahtlik

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments