Vaegnägijatele

Helpific World - ehitame ülesse hoolivamaid kogukondi

14:22:00

Helpific on kanda kinnitanud kaheksas riigis – kuidas neil läheb?  

Rahvusvaheliste operatsioonide juht Zsolt Bugarszki sõnab: “Helpificu tiimid tegutsevad kaheksas riigis, ning on kõik väga erinevates staadiumites ja erinevate tegevustasemetega. Abivajajad ja abistajad on teineteist leidnud juba viies riigis (Eesti, Ungari, Ukraina, Horvaatia ja USA). Hollandis töötab ülikool veel selle kontseptsiooni kohandamise kallal, Ühendkuningriigis valmistame pärast esimest ebaõnnestunud katset erivajadustega/psüühikahäirega sihtgrupiga ette üldisemat lähenemisplaani ja Soomes oleme olemas, kuid püüame veel leida õiget formaati ja rohkem inimressursse.’’


Ameerikas on Helpific soojalt vastu võetud!  

Ashley Misleh, Helpificu rahvusvaheline korrespondent Ameerikas, ütleb, et USAs käib alles Helpificu katsetamine, ent siiani on inimeste reaktsioonid olnud väga positiivsed. 

Helpific Massachusettsis on registreeringuid ja veebiliiklus on suurenemas. Oldi põnevil paljude sügis- ja talvemesside üle, kus Helpificu saadi esitleda kui ühe-kliki-lahendust abile ja vabatahtlikkusele. Ootame, et meie veebisaidi 2.0 versiooni käivitamisega suureneks olemasolevate kasutajate aktiivsus ning köidaksime ka uute kasutajate tähelepanu.

Helpificu vabatahtlikud Tom ja Bailey
Detsember oli Helpific Massachusettsile põnev aeg: käisime oma esimesel konverentsil ja seadsime üleş esimese väljapaneku. Rhode Islandil toimuva Assistive Technology Conference of New England konverentsi korraldajaks oli TechACCESS – H.M.E.A.-st pärit programm Hudsonis, Massachusettsis. Olime sotsiaaltöötajate ja ettevõtete esindajate esitatud intrigeerivatest küsimustest ning positiivsest tagasisidest inspireeritud ning heas mõttes hämmingus. Meid kutsuti ka mitmele järgmisel aastal toimuvale konverentsile ja oleme põnevil, mis neist välja areneda võib. Suurteks hittideks olid nii meie värske veebileht kui ka Helpificu liikmete ja vabatahtlike Eestist pärit videod.

Oleme oma sotsiaalmeedia kontodel täheldanud nii tegevuse kui ka vaatamiste suurenemist. Omistame selle kohalike (Hudson, Massachusettes) võrgustike loomisele, Twitteri kogukonnale ja meie näitusele, mis toimus kuu alguses. Loodame Helpificu platvormi abiga näha sel hooajal tugevat kogukonna teavitustöö arengut. Talv on külm, karm ja võib olla eraldav. Sel kuul on meil plaanis palju puudutada nii seda teemat kui ka juurdepääsetavuse langust ning mida kogukonna liikmed selle heaks teha saaksid.

Esitasime Ashleyle ka mõned küsimused, vastuseid saad lugeda siit.

Helpific Ungari kasvab järjepidevalt!
Viimaste kuude jooksul on Helpific Ungari järjepidevalt kasvanud. Mõne nädala jooksul esitati 7 uut abisoovi, millest 6 said vastused. Enamik abisoove oli Budapestist, kuid oli ka taotlusi maakohtadest. 

Ungari praegune statistika
Viisime läbi intervjuu Gáboriga, kes elab Szolnoki maakonnas väikeses ühiskodus, ja tema abisoovile vastanud Juditiga. Nad kohtusid augustikuus.

‘’Meil oli väike ostlemistuur Kecskemétis,’’ ütles Gabor.
Judit: "Nägin Gábori abisoovi Helpificu Facebooki postituses –– nii ma Helpificu leidsingi. Olen sertifitseeritud erialaõpetaja, aga ma ei tööta sellel alal, vaid hoopis lasermasinatega. Igatsen inimestega suhtlemist. Pärast kohtumist sõitsime Kecskemeti, ostlesime veidi ning tegime jalutades linnatuuri, sest Gábor igatses suuremate linnade atmosfääri ning inimeste seas olemise järele. Ta vajas abi vaid autosse sisenemisel, väljumisel ja ratastooli saamisel. Kohtumine oli minu jaoks väga positiivne kogemus. Gábor on avatud, naljakas ning väga intelligentne mees. Mul on hea meel, et mul oli võimalus enda jaoks midagi uut proovida. Inimesed saavad Helpificut kasutades oma elu uute kogemustega rikastada – soovitan soojalt seda kasutada.”

Gábor: "Mina olen Gábor, füüsilise puudega 32-aastane mees. Kirjutasin Helpificusse abisoovi, sest elades Szolnoki maakonnas ühiskodus tundsin end isoleerituna ning tahtsin inimeste sekka tulla. Mul on paar sõpra, kes mind aeg-ajalt endaga välja kaasa võtavad, aga nende elutempo on liiga kiire. Mõtlesin, et läbi Helpificu võin leida uusi inimesi. Platvormile registreerimine oli väga lihtne. Mul soovitati isiklikku infot nagu telefoninumber, e-posti aadress jne mitte postitada. Helpificu meeskond aitas mul abisoovi oma Facebooki lehel jagada. Kirjutasin vaid mõne lause ja nad avaldasidki selle. Ning juba mõne päeva pärast sain ma vastuse. Pärast meie esimest vestlust veebis teadsin, et võin teda täielikult usaldada. Meie esimese kohtumisega see tunne vaid kinnistus. Esiteks, ma arvan, et mõlemad olid natuke närvilised, aga Juditiga on väga lihtne läbi saada, ta isegi sõidutas mind ühe mu sõbra poole – sõit oli alguseks väga toredale päevale. Ma olin natuke mures, et kuidas Judit mind ratastooli saab, aga ta oli selles osas väga nutikas. Meil oli Kecskemétis väike ostlemistuur, käisime raamatupoes ja kohvikus. Minu jaoks oli kõige meeldejäävam hetk see, kui olime kesklinnas ja meil leidis aset mõnus vestlus. Sel hetkel oli mul tunne nagu teaksime teineteist juba aastaid. Võin Helpificut uute sõprade leidmiseks väga soojalt soovitada. Usun, et see ei olnud viimane kohtumine Juditiga. Ta on üks erakordne inimene."

Pilootprojektiga alustati juunis. Platvormi uus versioon tõlgiti, vandeadvokaat ajas Horvaatia versiooni kasutustingimused korda ning läbi tiimitöö saime esitluse jaoks videodisaini ja offline-materjalid. Horvaatia Facebooki lehele postitati igal nädalal vähemalt üks postitus. Põnevaim hetk oli kõige esimene registreerumine sooviga hiina keelt õppida. Hiina keele õpetaja vastas ja – jess! Rõõmustasime, et esimene sõprus sai sõlmitud juba enne ametliku kampaania algust.

Helpific Horvaatia tiim - Dalibor, Andrea, Ada
Avalik esitlus toimus 11. detsembril. Esitluse tagasiside oli positiivne ja toetav. Mitu korda tõstatati küsimus kaitsetute inimeste turvalisuse teemal. Projekti esitleti Zagrebi kohalikul kanalil Jabuka.tv. Helpific Horvaatia on põnevil ning ootab, et kampaaniat intensiivistada, projekti eesmärk saavutada ja sellest õppida.

Katalin Vikuk, tiimijuht: "2017. aastal sündis Peteri algatusel Ühendkuningriigi tiim. 2018. aastal plaanime suurendada meeskonda ja käivitada meie kogukonna projekti kahes Londoni linnaosas, Southwarkis ja Tottenhamis. Kavatseme luua kaasavaid kogukondi, kus kõikidega arvestatakse ja keegi ei jää maha."

Peter Balazs: ‘’Iga päev on boonus!’’ 

Aga kes on Peter? Loe lisaks!

Aastal 2017 tutvustati Helpificut Ukrainas erinevates foorumites ja konverentsidel (Ukraina Foorum "Lapsed ähvardavas keskkonnas: arendus- ja päästmispraktikad", 10. iga-aastane noortefoorum Zavtra.UA jt). Tiimil oli kohtumisi valitsusväliste organisatsioonide ja sihtasutustega, kus arutati tuleviku koostööd Helpificuga. Oli ka kohtumine Anton Dubishini ja Taras Ševtšenko Kiievi riikliku ülikooli üliõpilaste vahel. Anton pidas kõne erivajadustega inimeste teemal, kuidas nad teistest erinevad, milliste probleemidega kokku puutuvad ja kuidas end tunnevad.

10. iga-aastane noortefoorum Zavtra.UA, mai 2017
Rahvusvahelisel erivajadustega inimeste päeval korraldati erivajadustega laste ja noorte vanemate kohtumine. Pärast seda kohtumist sai Helpific Ukraina 5 abisoovi. Kõikidel soovidel on nüüd ka vastused. Praegu toimuvadki vestlused abisoovijate ja -pakkujate vahel. Et arendada Helpificu platvormi, hakkab Helpificu Ukraina meeskond kaasama esindajaid ka teistest Ukraina linnadest.

Anton Dubishin ja üliõpilased Taras Ševtšenko Kiievi riiklikust ülikoolist, oktoober 2017


Helpificu missioon on soodustada nende inimeste iseseisvat toimetulekut, kes vajavad oma kogukonnas toetust. Meie veebipõhine tugikeskkond ühendab vabatahtlikud ning tasulised teenused igapäevaelu vajadustega näiteks transport, üritustel käimine ning majapidamistoimingud. Me loodame Sinusuguste kogukondliku mõtteviisiga inimeste ning ettevõtete suuremeelsusele.

Palun aita luua kiiret ja usaldusväärset inimeselt inimesele lahendust, mille tulemuseks oleks tugevamad ja hoolivamad kogukonnad, tehes annetuse täna.

HELPIFIC MTÜ*
Reg nr: 80380146
Konto: EE102200221061303677
SWIFT kood/BIC: HABAEE2X
SWEDBANK
Selgitus: annetus, veebiplatvorm

* Helpific on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute nimekirja alates 01.07.2016.




Helpific jagamismajandus palkamine idufirmades rahvusvahelistumine sotsiaalhoolekanne sotsiaalne ettevõtlus talent vabatahtlik

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments