Vaegnägijatele

Tom Rüüteli kogemused Helpificuga

11:35:00

Tom - heateo tegemine võtab imevähe aega!

Tom Rüütel, kes on kasutanud Helpificu platvormi selle asutamise hetkest, võttis hetke aega, et vastata paarile küsimusele seoses tema kogemustega Helpificu abistajate kohta. 

Milline abipalve saab sinu kogemuste põhjal kõige rohkem vastuseid? Kas oli ka seliseid palveid, mille puhul sa Helpificust abi ei saanud?
Tegelikult ei ole mul ühtegi palvet, mis poleks vastust saanud. Inimesed soovivad aidata, kuid paljud Helpificu kasutajad ei taha ennast siduda pikaajaliste kohustustega, mis tähendab et nad soovivad aidata üks-kaks korda. Kuid nagu sa tead, leidsin ma abilise jõusaali kuueks kuuks, samuti ka isikliku abistaja kaheks nädalaks (igapäevaselt ja tasustatud).
Tom on kasutanud Helpificu platvormi selle asutamise hetkest.
Kui sa sõnastad uue abipalve, mis on kõige olulisem informatsioon, mille sa oma avaldatud palves ära mainid?
Kui ma abipalvet sõnastan, siis ma tegelikult ei anna oma täpset aadressi, selle annan ma siis, kui abistajad vastavad. Teiseks proovin ma teha lühidalt ja lihtsalt, ma kirjeldan kõiki neid valdkondi, milles ma abi vajan. Näiteks kingad, jope, ukse sulgemine jne. Samuti mainin ma, kui kaua ma arvan, et see aega võib võtta - selleks, et inimesed näeksid, et selle heateo tegemine võtaks neilt imevähe aega.

Kuidas sa kontrollid neid inimesi, kes pakuvad oma abi? Millist strateegiat sa kasutad otsuse tegemisel, keda sa usaldad ja keda sa oma ellu ei laseks? 
Esmalt ootan ma vastuse ära ja tavaliselt valin esimese, kes minuga ühendust võttis, kuid ma püüan kontaktis olla ka teistega, sest paljud neist on valmis mind aitama mõnel teisel päeval. Teine oluline asi on pilt. Pilt on väga oluline, et saada teada, kellega ma räägin. Samuti pööran ma tähelepanu nende kirjalikule vastusele - minu abipalvele. Viimasena ja ilmselt kõige olulisem - sisetunne.

Kas Helpific peaks midagi parandama, et muuta kontaktide vahetamine kiiremaks, paremaks ja turvalisemaks?
Mulle väga meeldis, kui ma nägin perenimesid, sest siis sain vaadata näiteks Facebooki jne. Ehk peaks olema Facebooki link kasutajaprofiilile, kui inimesed üksteisele kirjutavad. Loomulikult ka teemad, mis on juba arendamisel nagu näiteks tagasiside ja identifitseerimissüsteem. Kuidas saaks Helpificu paremaks? Kui seda kasutab rohkem inimesi! :)

heategu Helpific idufirma isiklik abistaja jagamismajandus sotsiaalne ettevõtlus startup vabatahtlik ‬vabatahtlik vabatahtlik tegevus

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments