Vaegnägijatele

HELPIFIC UUDISKIRI | MÄRTS 2017

16:05:00




KEVADISED UUDISED & TOIMETAMISED

Helpific on veebipõhine tugikeskkond, mis toob sotsiaalvaldkonda uuenduslikke ning mugavaid digitaalseid lahendusi. Helpificu kaudu saavad aktiivsed kogukonnad kaasata elanikke, et abistada lähikonnas elavaid inimesi transpordi, majapidamistööde või kodust väljaspool asjaajamistes.


Foto: Riikka Nieminen, Positiivse Suhtumise Arendamine

Projekt “Positiivse suhtumise arendamine” lõppes edukalt!
Tallinna Ülikooli ja Soome Arcada Ülikooli projekti kaasatud Helpificu eesmärgiks oli läbi erinevate tegevuste aidata kaasa hoiakute muutmisele vaimse tervise häiretesse, edendada sotsiaalset kaasamist ja soodustada vaimse tervise häirega noorte tööhõivet. Projekti ühe osa moodustasid animatsioonid, mille valmimisele aitasid kaasa stsenarist Martin Palm ja animaator Merlyn Kotljar. Tekstid lugesid sisse meie poolt palavalt armastatud Ingrid Peek, Jaanika Arum, Jan Uuspõld ja Jakob Rosin. Aitäh! 

Põnevad ja intrigeerivad multifilmid jõudsid vaatajateni pühapäeviti Eesti Televisiooni vahendusel. Multifilmide episoodid leiate Positiivse Suhtumise Arendamise lehelt või Youtube kanalist “Helpific World”. Animatsioonid on varundatud eesti-, vene-, inglis- ja soomekeelsete subtiitritega. Ühe klipi keskmine vaatamiste arv Eesti Televisiooni kaudu oli 74 000, kokku nähti üheksat klippi enam kui 586 000 korda (Eesti rahvaarv 1 317 800). Helpific Facebooki lehe kaudu jõuti 227 000 inimeseni ehk 17,2% Eesti elanikeni. 




"Hoolige oma lastest. Muretsemise asemel lihtsalt õnnistage neid, sest iga laps on väike Buddha, kes aitab oma vanematel suureks kasvada." - Gautama Buddha 


Helpific osaleb rahvusvahelises 2-aastases programmis “Tunne oma mõju”
Helpific on üks neist Eesti sotsiaalsetest ettevõtetest, kes on auväärselt valitud rahvusvahelisse programmi „Tunne oma mõju“ („Ühiskondliku mõju hindamise tööriistad noortele sotsiaalsetele ettevõtjatele”). Programmi näol on tegemist projektiga, mille eesmärgiks on noorte sotsiaalsete ettevõtjate võimekuse ning teadlikkuse tõstmine ühiskondliku mõju eesmärgistamise ja kaardistamise osas. Projekti juhtivpartneriks on Koç University Social Impact Forum. Eesti ja Türgi mõjuettevõtete esindajad kohtusid esimest korda eelmise aasta hilissuvel ühiskondliku mõju treeninglaagris Türgis. Vaata inspireerivat videot siit.

Vapustavad lood, inspireerivad inimesed - Sigridi & Merle lugu 
Sigridil oli väga tore kogemus pimeda naisega, kes palus endale appi kodu koristama. Sigrid oli üllatunud, kuivõrd korras on inimese kodu, kes peab kompamise teel tegema korda oma majapidamise. Kodu oli sedavõrd puhas, et Sigrid ei olnud kindel, kui palju temast kasu on. Sigridi hinnangul teeb vabatahtliku tegevuse väga meeldivaks võimalus realiseerida oma tegelikku potentsiaali: “Püüan inimesi aidates mõelda sellele, et mida annab ära teha nende jaoks, kes vajavad kogukonna liikmete toetust oma igapäevase elu lihtsustamiseks. Vabatahtlikuna võin teha erinevaid tegevusi, sest ei ole konkreetset välja kujunenud inimeste abistamise viisi.” Loe edasi...

Helpific toob teieni kasutajate kogemustel põhinevad lood inimestest, kes on Helpificu tugikeskkonna kaudu postitanud abistamise soovi või abistanud lähikonnas elavaid inimesi. Loe inspireerivaid lugusid ja liitu kogukonnaga!

“Läbi armastuse & pühendumuse saame parema maailma,” - Ashley, Helpific Massachusetts
Helpific meeskonnaga on liitunud Ashley Misleh USA’st. Ashley täidab Helpificus rahvusvahelise korrespondendi rolli, st et tema põhiliseks ülesandeks on sisekommunikatsiooni edendamine rahvusvahelises meeskonnas, mis tänaseks tegutseb aktiivselt kaheksas riigis. Küsisime tema käest 5 põnevat küsimust - tutvu Ashley ja tema vastustega siin. Näiteks tõi Ashley välja, et kui ta oleks president, esimene asi, mida ta teeks - palvetaksin. Ashley usub, et läbi armastuse ja pühendumise saame me teha maailma paremaks.

Kas jagamismajanduse nutikas arendamine võib päästa meie sotsiaalhoolekande süsteemi?
Helpificu tegevjuht Keiu Roosimägi kirjutab Linnalehes sellest, milline hakkab välja nägema meie tuleviku sotsiaalhoolekanne, milliseid väljakutseid see endaga kaasa toob ning milliseid muudatusi vajame nii poliitilisel, seadusandlikul kui iga üksikindiviidi tasandil. Keiu leiab, et kätte on jõudnud nö alternatiivsete lahenduste aeg ja järjest enam tuntakse ühist sotsiaalset vastutust. Vähem olulisem pole kõigi kolme sektori (avalik-, era-, mittetulunduslik-) koostöö ning paindlikud innovaatilised, tulevikku suunatud lahendused. Kuigi sotsiaalvaldkonnal on senini olnud pigem negatiivne kuvand, on avalikku arvamust ja sotsiaalseid norme võimalik nihutada. Meie innovaatiline sotsiaalhoolekandesüsteem võib saada palju otsitud Eesti Nokiaks, millest on räägitud üle kahekümne aasta. 

Kas korporatsioonide või inimeste maailm?
Kes valitsevad tulevikumajandust – ettevõtjad või hiidkorporatsioonid? Kas majandus laguneb aina väiksemateks tükikesteks või liigub veel suurema tsentraliseerituse suunas? Jagamis- või koostöömajandust tuuakse aina enam välja kui ühte tulevikumajanduse vormi. Infotehnoloogia kaotab piirid eraisikute ja firmade vahel ning loob enam võimalusi, kuidas igaüks meist saaks paindlikumalt ja tõhusamalt panustada just sellise ühiskonna loomisesse, mida me näha tahame. Helpific on üks neist sotsiaalse suunitlusega startup-ettevõtetest, kes rajab teed hoolivama ühiskonna arendamisel ja rakendab innovatsiooni, jagamismajanduse ning informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) võimalusi tuleviku sotsiaalhoolekande süsteemi kujundamisel. Loe rohkem Telegramist

Vabatahtlik tegevus kui enesearengut pakkuv eluviis
Mis on liikumapanev jõud, mis motiveerib inimest tegutsema? Kas töötame vaid selleks, et saada selle eest tasu? Kas tegutseme vaid seepärast, et saada tunnustust või emotsionaalset laengut? Neid küsimusi, et miks ma midagi teen, on ilmselt iga inimene endale esitanud. Helpificu tegevjuhi Keiu Roosimägiga tegi intervjuu ajakirjanik Greta Kaupmees. Keiu leiab, et vabatahtliku tegevuse puhul nii nagu palgatöögi korral, tuleb kuulata südame häält; mis on see, mille pärast viitsiks kodunt välja minna iga ilmaga, mis teeb rõõmsaks. Loe edasi Helpificu blogist.

Te ei näe meid, aga me oleme olemas!
Paljud vaimse tervise häirega noored elavad küll meie kõrval, kuid siiski varjus. Helpificule andis intervjuu noor naine, kes on juba lapsepõlvest peale tajunud, et on teistest erinev. Ometi on ka temal vajadus eneseteostuse, tunnustuse ja aktsepteerimise järele ning soov olla kaasinimestele kasulik, lisades ilu ja rõõmu halli argipäeva. Tutvu Anneli, tema väljakutsete ja kirgedega siin.

Helpific täiendab personali!
Liitu rahvusvahelise sotsiaalse startup-ettevõtte Helpific meeskonnaga vabatahtliku copywriter-ajakirjanikuna! Helpific pakub sulle võimalust saada osa areneva suure missiooniga ettevõtte igapäevatööst, muuta maailma ja olla teerajaja uue põlvkonna hoolekandeteenuste arendamisel rahvusvahelisel areenil. Pakkumisega saad tutvuda siin.


Täname tähelepanu eest,
Sinu Helpific meeskond!


Helpificu missioon on soodustada nende inimeste iseseisvat toimetulekut, kes vajavad oma kogukonnas toetust. Meie veebipõhine tugikeskkond ühendab vabatahtlikud ning tasulised teenused igapäevaelu vajadustega nagu näiteks transport, üritustel käimine ning majapidamistoimingud. Me loodame Sinusuguste kogukondliku mõtteviisiga inimeste ning ettevõtete suuremeelsusele.

Palun aita luua kiiret ja usaldusväärset inimeselt inimesele lahendust, mille tulemuseks oleks tugevamad ja hoolivamad kogukonnad, tehes annetuse täna.  

Helpific on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute nimekirja alates 01.07.2016.

HELPIFIC MTÜ, Reg nr:  80380146
Konto EE102200221061303677
SWEDBANK,  SWIFT kood/BIC: HABAEE2X

abistaja Helpific Helpific uudiskiri Helpificu meeskond kogukonna lood positiivse suhtumise arendamine sotsiaalne ettevõtlus vabatahtlik

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments