Vaegnägijatele

Helpific - Massachusetts

10:07:00

Ameerikas on Helpific soojalt vastu võetud

Tekst: Kerti Kulper 

Ashley Misleh, Helpificu rahvusvaheline korrespondent Ameerikas, ütleb, et USAs käib alles Helpificu katsetamine, ent siiani on inimeste reaktsioonid olnud väga positiivsed. Esitasime Ashley'le mõned küsimused, et rohkem aimu saada, kuidas läheb Helpificu platvormil Ameerikas.
Ashley: "Helpific valgustab, harib ja avaldab suurt mõju ühiskonnale."

Kuidas sa Helpificu leidsid ja miks see su tähelepanu köitis?
Helpificut tutvustas mulle üks selle asutajatest, kes on ühtlasi mu sõber. Ma taipasin, et see platvorm oleks ülemaailmselt vajalik, et täita lüngad sotsiaalteenustes, tuua kogukondi kokku ja toetada neid, kes soovivad iseseisvalt elada.

Kas USAs on kogukonnas teiste aitamine tavaline või tuleks inimesi rohkem julgustada seda tegema?
USA on riik, kus vabatahtlik töö on tugeva identiteediga. Ent alati on tarvis inimesi ja kogukondi julgustada rohkem vabatahtlikkuse alusel ja eesmärgi nimel tegutsema, hoolimata sellest, mis riigis või kogukonnas keegi elab.

Kas USAs on veel sarnaseid platvorme?
Kui neid on, siis mina pole nendega kursis. Olen analoogseid platvorme otsinud ja Helpific tundub olevat uus ning innovaatiline idee ja täpselt see, mida me praegu vajame. Meie praeguses tervishoiusüsteemis vähendatakse peagi oluliselt tervise- ja hoolekandeteenuseid, eriti karm löök on see neile, kes saavad praegu tuge sotsiaalteenustest.

Kui populaarne on Helpific USAs ja kuidas on inimesed sellele platvormile reageerinud?
Hetkel oleme Helpificuga USAs n-ö viljastamise faasis. Seeme on mulda pandud ja keskendume hoolikalt sellele, et kanda kinnitada väikestes kogukondlikes võrgustikes, „kontrollitud” keskkondades, mis annab meile võimaluse jälgida, kuidas see platvorm siin käima läheb. Siiani on inimeste reaktsioonid olnud väga positiivsed.

Milline võiks Helpificu roll olla viie aasta pärast? Kui palju on platvorm ja suhtumine erivajadusega inimestesse selleks ajaks muutunud?
Ma kujutan ette, et viie aasta pärast on Helpific laialt tuntud ja usaldusväärne platvorm, mida kogukonnaliikmed saavad kasutada. Ma tean, et ühel hetkel me avastame, et Helpific ei sobitu ühtegi olemasolevasse vormi ja seda platvormi saab ära kasutada viisil, mille peale me hetkel ei pruugi tulla. Diskrimineerimine ja sotsiaalsed eelarvamused erivajadusega inimeste osas saavad alguse teadmatusest. Helpific valgustab, harib ja avaldab suurt mõju ühiskonnale.  


Helpific Helpific Massachusetts idufirma jagamismajandus juhtimine rahvusvahelistumine sotsiaalne ettevõtlus startup vabatahtlik

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments