Vaegnägijatele

Helpific uudiskiri | Juuli 2015

19:25:00


Tervist, Helpific veebiplatvormi huvilised!
Kogukonna hoolivus ja üksteise abistamise lihtsus on need võtmesõnad, mis võimaldavad läbi Helpifici platvormi pakkuda abi ning erivajadustega inimestel elada elu piirideta.

Kohtumine USA üliõpilaste ja õppejõududega Roberts Wesleyan Collegest. Fotol Helpific esindajad Keiu Roosimägi ja Annika Amenberg seismas tahvli ees hulga rõõmsate nägude ja suvistes riietes üliõpilaste ja õppejõududega
Helpifici logotegu
Helpificul on alates aprillist uus logo. Suurimad tänud hr Jaan Naabrile ja Neway AD disainistuudiole! Vaata nende tehtud tööd siit.

Unistan kosmonaudiks saada - Sinu abiga lendame koos!
Koostöös Tallinna Ülikooli Sotsiaaltöö Instituudi ja Balti Filmi- ja Meediakooli tudengitega valmisid mai algul Tomi ja Jüri kampaaniad. Nende vaprate ja elurõõmsate noormeeste kaudu tutuvustame Helpifici missiooni ja tulevikuplaane - ja loomulikult loodame lahendada ka noorhärrade mured. Jüri ja Tom on üliägedad noored kutid, kes vajavad veidi kogukonna toetust, et alustada iseseisvat elu. Jagame infot, elame neile kaasa, ostame nende teenuseid või annetame ja rõõmustame koos!
Jüri ja tema kampaaniaga saad tutvuda siin
Tomi ja tema kampaaniaga saad tutvuda siin

Euroopa säästva arengu näda
Helpific ja Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts korraldasid Euroopa säästva arengu nädala raames teabepäeva, kus sellel korral kõneldi liikumispuudega seotud teemadel lähtudes meditsiinilisest ja sotsiaalsest käsitlusest. Üheskoos murti müüte ning avati liikumispuude sisu. Ürituse fotod on nähtaval siin

Helpific tuuritab!
Helpific korraldab sügisel Tallinnas, Tartus ja Haapsalus infopäevad eesmärgiga tutvustada ja populariseerida erinevatele kohalikele kogukondadele helpific.com platvormi. Infopäevade toimumise ajakavad ja asukohad teatame oma Facebooki lehel.

Helpific alustas rahvusvahelist koostööd Soome Arcada Ülikooliga
Helpific osaleb koostöös Soome Arcada Ülikooli, Tallinna Ülikooli ning Tallinna Vaimse Tervise Keskusega rahvusvahelises projektis, mille eesmärgiks on luua tugevamad kogukonnad ning viia vaimse tervise häiretega inimesed kokku tööandjatega, sh tõsta erivajadustega inimeste tööhõivet ning vähendada ühiskonnas valitsevaid negatiivseid hoiakuid. Vaimse tervise häirega inimesed on tööturul riskirühmaks. Nende tööelus osalemist ja ühiskonnas tegutsemist võib sageli häirida rohkem häirega seotud väärarusaamad ja vääruskumused kui häire ise.

Ühiskondlike väärtuste muutmine läbi jagamismajanduse
  • Aprillis esines Helpific nn välkesitlusega Linnalabori korraldatud seminaril, kus sellel aastal oli fookusesse võetud üle maailma üha enam populaarsust koguva jagamismajanduse diskursus. Jagamismajandus avab uksi inimeselt-inimesele, väärtuspõhisele ning keskkonda säästvamale ettevõtlusele.Välkesitluste videosalvestusega saad tutvuda siinFotosid saab näha siin
  • Aprillis esines Helpific esindaja ja Tallinna Ülikooli sotsiaalpoliitika õppejõud hr Zsolt Bugarszki huvilistele loenguga “Uued tendentsid hoolekandes: innovatsioon ja ettevõtlus sotsiaaltöös.” Seminar toimus Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI üritustesaja “Bewise” raames.
  • Mais külastasid Tallinna Ülikooli Sotsiaaltöö Instituuti sotsiaaltöö õppejõud ja üliõpilased USA’st, Roberts Wesleyan Collegest. Külastuse raames arutleti vaimse tervisega seotud teemadel ning kohtuti ka Helpific esindajatega. Helpifici puhul hinnati külaliste poolt just seda, et Eesti otsib innovaatilisi ideid, kuidas tegeleda erinevate probleemidega ühiskonnas. Uudiskirja üleval näete ka kohtumise fotot.
  • 20.-23.nda augustini toimub Tallinnas Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI poolt korraldatud rahvusvaheline konverents "Beyond the Borders". Konverentsi raames osaleb Helpific eriprojektis, kuid rohkem infot tulemas augustikuu infokirjas!
  • Helpific koostöös teiste organisatsioonidega korraldavad Arvamusfestivalil 2015 teemaala “Vabakonna kasvulava”. Helpific kutsub Sind osalema ja arvamust avaldama. Teemaala ja rohkem infot leiad Facebookist siit!

Hetkel anname edasi abivajajate ning vabatahtlike teateid Helpific Facebooki lehel, et aidata kogukondi juba praegu, kuigi veebilehe arendus alles käimas. Kasutajad saavad ise suurendada Helpific kasutajaskonda, jagades meie informatsiooni nii isiklikult, sotsiaalmeedias kui ka erivajadustega inimeste ja vabatahtlike listides-organisatsioonides. Samuti ootame tagasidet senise Helpific tegevuse kohta ning täiendavaid soovitusi meie lahenduse parimaks kvaliteediks ning kasutajasõbralikkuseks.

© Helpific

ettevõtlus sotsiaaltöös Euroopa säästva arengu nädal Helpific uudiskiri innovatsioon sotsiaaltöös jagamismajandus uued tendentsid hoolekandes

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments