Vaegnägijatele

Helpific - mis see on?

20:54:00

Publikulemmikuks valitud veebiplatvormist Helpific võib saada uuendus, mis muudab erivajadusega inimeste elu kergemaks, aga sunnib ka muutma tervet sotsiaalsüsteemi




@ Helpific



Helpific on platvorm, mis aitab kohtuda inimestel, kes vajavad abi ja neil, kes on nõus abi pakkuma. Sest me teame, et Eestis on palju neid, kelle jaoks sotsiaalsüsteem ei suuda piisavalt teenuseid tagada ning teame, et paljud oleksid nõus tegema vabatahtlikku tööd, ent nad ei tea, kust võiks leida neid, kes abikätt vajaksid.

Helpific meeskond
Idee taga on Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste Ühing, kelle eestvedamisel ideed esimest korda avalikult arendusnädalavahetusel „Garage48” esitleti. Seal pandi kokku ka rahvusvaheline meeskond rakenduse väljatöötamiseks. Meeskonnaliikmete hulka kuulus puuetega ja puueteta inimesi, arendajaid, sotsiaaltöötaja, aga ka turundustaustaga inimesi, disainereid, inimõiguste teemal eestkõnelejaid ning nõunikke.

Helpific on endale juba nime teinud, tekitanud puuetega inimeste ja nende perede seas kõrgeid ootusi ja lootusi, sest rakendusega, kui see päris valmis saab, on võimalik tellida mitmesugust abi alates transpordi-teenusest kuni võimaluseni saada omaksehooldajana näiteks kord nädalas pikemalt hingetõmbeaega ja veidi puhkust. Helpific suurendab märgatavalt võimalusi võtta osa kultuuriüritustest, reisida ja siseneda tööellu, aga rakenduse abi saab kasutada ka igapäevatoimingutes, mis puueteta inimestele on iseenesestmõistetav, kuid puuetega inimestele sageli suur väljakutse.

Helpificu missioon on tagada ja hoida inimese eneseväärikust, et elus ei jääks midagi puude tõttu tegemata. Meie sloganiks on: „Aita end teisi aidates!”.

Helpific saab olema lihtne, kiire ja vahva lahendus, mis toob rõõmu mõlemale poolele, nii abiandjale kui ka abivajajale. Väga suur rõhk on pandud turvalisusele – süsteem hakkab olema referentsipõhine ning ID-kaardi abil tuvastatud inimesed saavad oma kontole vastava märke. Nii vähendatakse riske, et erivajadustega inimene, kes puude tõttu võib olla haavatavam pool, langeb mingil moel väärkohtlemise ohvriks.

Helpific lehekülg ehitatakse uuesti ülesse ning peagi on Helpific valmis, et inimesed omavahel kokku viia ja luua läbi selle parem ühiskond!

 

Garage48 Helpific iduettevõte platvorm startup

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments