Vaegnägijatele

HELPIFIC - KIRGLIKUD INIMESED & NUTIKAD LOOJAD

15:49:00

Kerti Kulper - ma armastan kirjutamist ja seda, mida Helpific teeb!

Helpific meeskonnaliige Kerti Kulper - ajakirjanik-toimetaja

Kerti kirjeldab ennast viie lausega või räägib meile, mis tal kõige esimesena hetkel pähe tuleb:
Praegu tunnen end õnnelikuna ja võin ausalt öelda, et viimati tundsin end niiviisi tükk aega tagasi. Kui päike hakkas mu põski soojendama, pakkisid negatiivsed mõtted kohvrid ja sõitsid puhkusele ning see tekitab hea tunde. Mulle tundub, et kuigi elu heidab vahel kaikaid kodaratesse, leiavad kõik probleemid lõpuks lahenduse ja siis taipad, et isegi nigelad asjad juhtuvad kindla põhjusega. Hetkel armastan elu :)
"Vahel on hea teistega suhelda, sest siis taipad, et teistel on täpselt samasugused mured ja probleemid ning tegelikult me polegi kuigi erinevad!"
Meie 5 küsimust Kertile.

Mis inspireerib Sind Helpificus tegutsema? Mis Sind motiveerib? 
Ma armastan kirjutamist ja seda, mida Helpific teeb. Ma mõistan mõningaid probleeme, millega erivajadusega inimesed kokku puutuvad ja tundsin, et tahan kuidagi panustada. Olen leidnud kihvte inimesi, kes mõtlevad samamoodi nagu mina ja ainuüksi see on väga motiveeriv (pean silmas sind, Keiu!). 

Kuidas Sa kirjeldaksid end meeskonnaliikmena? Mis Sa arvad - kuidas teised Sind kirjeldaksid?
Kui aus olla, siis ma ei pea end väga meeskonnamängijaks. Ma olen pigem introvert ja eelistan asju omapäi teha. Ent vahel on hea teistega suhelda, sest siis taipad, et teistel on täpselt samasugused mured ja probleemid ning tegelikult me polegi kuigi erinevad. Ma arvan, et teised kirjeldaksid mind vaikse ja häbelikuna. 

Millised tegurid on organisatsioonis Sinu jaoks otsustava tähtsusega ja peaksid olema esindatud, et saaksid töötada kõige tõhusamalt?
Töökogemused on mulle õpetanud, et ma hindan paindlikkust üle kõige: paindlikke töötunde ja võimalust töötada sealt, kus ma ise parajasti soovin. Usaldus ja julgus on samuti väga tähtsad. 

Mida Sa valiksid: nö maailmatasemel atraktiivsuse kehastus vs geenius või kuulsus, kes teostab midagi suurepärast?
Kuulsust ma ei jahi, seega selle jätaks välja. Aga mul poleks midagi selle vastu, kui ma oleksin imekaunis geenius ;)

Kui Sa saaksid rännata ajas, kuhu Sa läheksid?
Ma alles hiljuti mõtlesin sellele, et kui ma saaksin kohtuda ükskõik kellega, elava või surnuga, siis kes see võiks olla. Ma arvan, et tahaksin kohtuda Adolf Hitleriga, et teda inimesena tundma õppida. Mind paelub psühholoogia ja ma hea meelega analüüsiks Hitlerit, et kindlaks teha, miks ta käitus nii, nagu ta käitus. Aga kui ma peaksin valima aja, kuhu rännata, siis ma ilmselt läheksin tulevikku, et näha, kui palju on asjad muutunud.


Veebiplatvorm Helpific on keskkond, mis mobiliseerib kogukondlikke ressursse lähtudes jagamismajanduse mudelist ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) võimalustest. Idee kontseptsioon tugineb Hollandi kogemusele, kus terviliku heaolureformiga liigutakse traditsiooniliselt sotsiaalteenuste osutamise mudelilt aktiivsete kodanike kaasamisele abi osutamisel. Helpificu missioon on soodustada nende inimeste iseseisvat toimetulekut, kes vajavad oma kogukonnas toetust. Veebipõhine tugikeskkond ühendab vabatahtlikud ning tasulised teenused igapäevaelu vajadustega nagu näiteks transport, üritustel käimine ning majapidamistoimingud. Helpific sai alguse ideede arendamise võistluselt „Garage48 Enable” (tõlkes „Tee võimalikuks”). 
 
Kutsume kõiki üles panustama Helpificu tugikeskkonna arendamisse - oma hooandmise projektile “Ise elada ja ise vastutada!” saab anda Hooandja keskkonnas  või liitudes Helpificu platvormiga aadressil helpific.com
 


Helpific Helpificu meeskond jagamismajandus juhtimine karjäär kommunikatsioon palkamine idufirmades sotsiaalne ettevõtlus talent vabatahtlik

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments