Vaegnägijatele

HELPIFIC - KIRGLIKUD INIMESED & NUTIKAD LOOJAD

13:02:00


Tarvo Tobbi maailma muutmise lihtne valem:
 "Ütlen tere, aitäh, palun vabandust. Avan ukse, korjan üles maas vedeleva prahi ja viskan prügikasti ning aitan abivajajat!"

Helpific Eesti

22.02.2019 toimub Helpificu poolt korraldatav seminar "Digitaalne tehnoloogia ja kogukondlik sotsiaalne heaolu", mida meie vabatahtlik Tarvo aitab korraldada.

Esitasime Tarvole mõned küsimused! Loe ja saa inspireeritud Sinagi!

Kirjelda palun ennast viie lausega või ütle, mis Sul parasjagu pähe tuleb!

Mida aasta edasi, seda huvitavamaks läheb elu. Akadeemilise hariduse olen saanud IT sektoris, õppides arvuteid ja arvutivõrke ning ülikoolis jätkates tehnosuhtlusega. Elu keerdkäigud on viinud mind hoopis teistele radadele, kus aitan inimestel kirjutada raamatuid ja ettevõtetel defineerida ning mõõta oma väärtusahelat. Olen uuriva iseloomuga, teisi vaatenurki leidev ja organiseeritud elustiiliga.

Tarvo Tobbi
Millega tegeled igapäevaselt nii oma töös, kui mis on Sinu hobid/tegevused vms.?

Toidu lauale toob endiselt IT, kuid kogu ülejäänud aja keskendun algajate autorite ja väikeettevõtete väärtusahelaga abistamisele. Hobide kohta saan nii palju öelda, et väga meeldib lauatennist mängida. :)

Kas Sinul on oma unistus Eestist? Kui jah, siis milline see on? Miks on ühine panustamine kogukondlikku heaollu Sinu arvates vajalik?

Jagamismajandus, näiteks ’autosõidu jagamine’ on täna täiesti normaalne nähtus. Tuleviku osas näen, et see laieneb erinevatesse sektoritesse ja iga indiviidi panus sellesse meie riigis suureneb. Mulle meeldis, mida ütles Elon Musk: „Kui sina lähed tööle, siis sinu auto läheb linna peale inimesi sõidutama. Asi ei ole selles, et kas see juhtub, küsimus on ainult selles, et millal see juhtub.“ Näen siin kohta, kus indiviidide vara, mis ei ole kasutatud mõistlikult, leiab kasutust mitmete teiste inimeste poolt, kes ei oma endal seda konkreetset vara. Autosõit, tühi korter, tühi tuba korteris jne on vaid praegu üldsusele aktsepteeritav normaalsus, kuid see laieneb ka teistesse sektoritesse.  

Mida tähendab Sinu jaoks selline mõiste nagu „maailma muutmine“? Kuidas seda teha?

Ütlen tere, aitäh, palun vabandust. Avan ukse, korjan üles maas vedeleva prahi ja viskan prügikasti ning aitan abivajajat.

Mis ajab Sind hommikuti voodist välja?

Alustan lihtsamast vastusest. Ühel hetkel lähebki uni ära, siis tekib joogijanu, hiljem veel söögiisu jne. Kuid, mis tegelikult voodist välja ajab, on seotud kõige sellega, mis elu on mulle ette toonud. Kõik selle, mis elu on ette toonud, on tulnud läbi kindla visiooni omamise. Omades visiooni, ei jää aega selleks, et lesida kauem voodis, kui seda peaksin. Niisama lihtne see ongi. :)

Aitäh Tarvo!


Helpific isikliku abistaja teenus jagamismajandus ‬kogukond ‬muudame maailma sotsiaalne ettevõtlus sotsiaalne innovatsioon startup targad digitaalsed lahendused vabatahtlik töö

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments