Vaegnägijatele

Digitaalne tehnoloogia ja kogukondlik sotsiaalne heaolu

13:44:00

Aigi Vahing: "Arvan, et ühine panustamine on vältimatu kui soovida kogukondlikku heaolu!"

Helpific Eesti


22.02.2019 toimub Helpificu poolt korraldatav seminar "Digitaalne tehnoloogia ja kogukondlik sotsiaalne heaolu", kus kell 15.30-15.45 viime ühistegevuses läbi vahepala füüsilise ja vaimse heaolu tõstmiseks, juhendajaks Aigi Vahing.


Esitasime Aigile mõned küsimused ja saime vahvad vastused. Loe ja saa Sinagi inspireeritud.
Aigi Vahing. Foto: Aivar Pärtel

Igapäevaselt õpetan Teadliku Muutuse Kunsti (TMK), just neile inimestele, kel on probleemid söömissõltuvustega. Maadlesin ka ise pikki aastaid selle teemaga ning olen tänu TMK-le, Eestis välja töötatud meetodile, söömissõltuvustest juba mitmeid aastaid vaba. Töö on ka minu hobi. Olen TMK abil vabanenud teistestki halbadest harjumustest. Mõningad sellised käitumisharjumused on veel alles, mis mu elule kaasa ei aita, nii jätkan ka ise praktiseerimist. 


Olles elanud ühtekokku 10 aastat Eestist väljaspool, näen, et Eestis elavad meelelaadilt rahulikumad inimesed. Olen mõelnud, et kas seetõttu võiks Eesti olla riik, kus inimesed hakkavad teadlikult kasutama rohkem looduslikku arukust – teadvustamisvõimet, erinevate mõtteliste ja emotsionaalsete reaktsioonide asemel. Teadvustamine pole sama tegevus, mis mõtlemine. Teadvustamise abil on võimalik tegelikkusega kontakti luua ja kontaktis püsida. Mõtlemine viib tegelikkusest sageli hoopis välja. Tegelikkusega kontaktis olemine aitab aga jääda erinevates olukordades adekvaatseks. Adekvaatsus loob pinnase paremateks tulemusteks, nii tööelus kui eraelus, rääkimata koostööst… 

Arvan, et ühine panustamine on vältimatu kui soovida kogukondlikku heaolu.

Maailma muutmine tähendab minu jaoks esmalt seda muutust, mille üks inimene viib läbi iseendaga. Mõned ütlevad, et ühe inimese muutus on nii väike, et parem püüda muuta palju teisi inimesi. Kuidas aga teisi muuta kui ennastki muudetud ei ole? Mis juhtub siis kui üks inimene ennast muudab: see avaldab positiivset mõju lähiümbrusele. See omakorda kutsub esile positiivse mõju laiemas ümbruses. Ja kui inimesi, kes ennast muudavad, on tuhandeid, kümneid tuhandeid, sadu tuhandeid – kui suur oleks selle positiivse mõju ulatus maailmas? Kas see ei muudakski maailma? Alustada saab aga iseendast. Võib väita, et iseenda muutmine on liiga vähe, et maailm muutuks. Samas on see ainuke reaalne muutus, mis on võimalik ise läbi viia. Kel on õnnestunud teisi inimesi muuta? Mõjutada küll, aga muuta? Seetõttu on teadliku muutuse õpetamine võib öelda, et nagu kutsumus. Et inimesed õpiksid ka ennast ise muutma. 

Ideaalne päev: kõik sujub hästi, juba hommikust peale. On piisavalt energiat, mõtted ei häiri. Olen voos – taipan mida on vaja järgmiseks teha ning kuidas seda parimal moel ellu viia. Inimesed, kellega kohtun, on orienteeritud koostööle, kus ei juhi egod, vaid teadlikkus – teadlik koostöö, tegelikkus. Konflike ei esine. Koos saab palju tehtud. Tulemused on head – nii endale kui teistele.

Lõpetuseks Aigilt:
"Väga tore, et sain võimaluse teiega kaasa lüüa! Aitäh! Rõõm oli näha videoid, kust on näha, et Helpificu töö on inimesi palju aidanud. Loodan ka, et saan teile midagi vajalikku anda. Kohtumiseni seminaril, 22. veebruaril!"

Aitäh Aigi, ole hoitud!


Aigi Vahing Helpific isikliku abistaja teenus jagamismajandus ‬kogukond ‬muudame maailma sotsiaalne ettevõtlus sotsiaalne innovatsioon startup targad digitaalsed lahendused vabatahtlik töö

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments