Vaegnägijatele

HELPIFIC - KIRGLIKUD INIMESED & NUTIKAD LOOJAD

14:07:00

Maksimilian“Abi, mida pakkuda, võib olla erinev sellest, mida me endale ise ette kujutame!”


Tiimiliige Maksimilian Mattiesen – Helpific, Eesti

Tekst: Pille Salamov

Maksimilian peab vabatahtlikku tegevust teiste inimeste aitamiseks vajalikuks: "Eks ikka nõrgemaid tuleks aidata. Ja mitte ainult nõrgemaid, vaid ka neid, kes abi vajavad. Abi võib ju olla erinev: rahaline, esemeline (kingid abivajajale näiteks televiisori), mõtteline (aitad kedagi info otsimise või kirja kirjutamisega ametiasutusele), abi näost-näkku (saadad inimest üritusel või aitad arsti juurde minna) jne."
Enda tegevusest Helpificus toob ta entusiastlikult välja: "Helpificuni jõudsin läbi töötukassa aastal 2015 (ametlikult esimeseks päevaks Helpificus oli 31.12.2015). Tol ajal ma otsisin tööd ja töötukassas pakuti mulle vabatahtliku tegevust Helpificus. Siis ma midagi sellest organisatsioonist ei teadnud ja tolleks hetkeks oli Helpificul elupäevi veidi üle aasta. Ma olen osalenud mitmetel üritustel - näiteks "Puude taga on inimene".  Viimasel ajal tegelen põhiliselt abisoovide kuulutustega, panen neid üles Facebooki. Otseselt ma kedagi isiklikult abistanud ei ole seni. Saaksin teha seda, mida olen võimeline ise tegema. Näiteks saaksin aidata suhtlemisel ametiasutustega või ka poes käimisel. Eks seda, mida saaksin teha, saab ju alati ka arutada, kas ma olen võimeline sellist abi pakkuma."
Helpificu soovitamisel tuleb tema sõnul arvestada sellega, kas abivajajad sooviksid oma murega avalikkuse ette tulla.

Helpificu kaasasutaja ja juhatuse liikme Keiu sõnul on Maksimiliani puhul tegemist vabatahtlikuga, kes on väga kohusetundlik, abivalmis, sõbralik nii meie klientide, kaastöötajate - ja vabatahtlike kui partneritega: “Ta tunneb siirast huvi, et asjad, mis ta on endale vabatahtlikuks tegevuseks valinud, oleksid hästi tehtud. Oleme väga tänulikud ja rõõmsad, et ta on meie juurde tulnud ja jäänud!”

Maksimilian Mattiesen

Helpific Helpificu meeskond ‬kogukond sõbrad vabatahtlik töö veebiplatvorm

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments