Vaegnägijatele

Helpific ja Meiela Võrumaalt

02:16:00

Helpific ja Meiela ühendavad jõud Võrumaal
  
Anname sotsiaalsele innovatsioonile Vunki Mano!

Selle aasta alguses alanud rahvusvahelise projekti eesmärgiks on uuenduslike praktikate abil suurendada kõikide kodanike kaasatust ja luua neile võimalusi ühiskonnas aktiivselt tegutsemiseks. Projekti keskuseks on Võrumaa ja juba on ka tulemusi näha. Väga edukalt möödunud Vunki Mano esimesed loometalgud Vastseliinas tõid kokku ligi sada inimest ja andis hoogu juurde kümnele ideele, millega tegeletakse pidevalt edasi.

Vunki Mano loometalgute avaüritus Vastseliinas.

Vähenenud töövõimega inimestele mitmekesiste töövõimaluste leidmine ei ole kuskil lihtne, see pakub väljakutseid nii väikeste kui ka suurte riikide sotsiaalsüsteemidele. Selle karjuvalt lahendust nõudva mure lahendamiseks istusid laua taha mitmed olukorraga erinevatest külgedest kokkupuutuvad osapooled.

Töötukaasa, MTÜ Toetuskeskus Meiela ning neli aastat tagasi Tallinnas alguse saanud sotsiaalset innovatsiooni loov start-up MTÜ Helpific on ühendanud jõud uute võimaluste leidmiseks. Soov on viia kokku inimesed, kellel oleks kas igapäevatoimetustes abi vaja või ka ühekordseteks toiminguteks, ning need, kellel seda abi pakkuda on, lihtsalt ei leita teineteist ülesse.  

On nii hea meel näha, et MTÜ Meiela Toetuskeskuse elanik Sirle-Merle on Meielast esimesena Helpific portaali oma abipakkumise kuulutuse edastanud. Hoogu andsid talle ka Võrumaa Arenduskeskus ja üle saja viiekümne inimese tema lugu sotsiaalmeedias jagades.

Töökas ja rõõmus Sirle-Merle

MTÜ Toetuskeskus Meiela Töökeskuse Facebooki lehel on detsembris ilmumas toredaid lugusid nende inimetest, kes läbi Helpificu oma abikätt Võrumaal pakuvad. Helpific keskkonnas kohtuvad nii abipakkujad kui ka abivajajad!

Anname meie homsele päevale vunki mano!

CoSIE idufirma ‬kogukond kogukonna lood sotsiaalne ettevõtlus tööhõivevõime vabakutseline vabatahtlik abistamine vabatahtlik töö

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments