Vaegnägijatele

HELPIFIC Vunki Mano loometalgutel

11:57:00

HELPIFIC kiidab Vunki Mano
loometalguid Võrumaal
 

Esimene CoSIE projekti häkaton Vunki Mano saigi oktoobri esimesel nädalavahetusel läbi viidud ning tuleb tunnistada, et tehtud sai see lausa üle ootuste hästi: häkatoni viimasel päeval olid kõik osalejad hoogtööst ning ajude ragistamisest silmnähtavalt kurnatud, kuid saavutatuga samas äärmiselt rahul ning endis ehk pisut positiivselt üllatunudki!

Meil Helpificu tiimis ei jää muud üle, kui teha kniks ja kraaps kõikidele, kes oma jõu ja nõuga häkatoni läbiviimise taga seisid: braavo!

Pildil on tuumikkorraldajad, ning TLÜ ja Helpificu esindajad
Kuna toiduta ükski ideemeister püsti ei seisa, teeme erilise kummarduse Vastseliina kooli kokkadele, kes tõid lauale kolm äärmiselt rikkalikku ja maitsvat söögikorda päevas! Ka oli terve ürituse vältel  kohal Vana-Võromaa Vegan kohvik, mis pakkus hõrgutisi, alustades vegan juustu-tomativõileibadest kuni kikerhernekrõpsude ja -maiustusteni välja.  Joogiks lopsakas sametroheline ja värske piparmünditaim kuuma vee kõrval teeks saamist ootamas.

Vana-Võromaa Vegani kostitus

Vastseliina gümnaasiumi kogunes 80 osalejat ning neist moodustati omakorda kümme motiveeritud ja töökat meeskonda.

Avapäeval ürituse tutvustamine

Helpificu esindajateks olid häkatonil sedapuhku Lauri Tikk, Mert Neşvat ja Zsolt Bugarszki.
Mert, meie tubli IT-tugi, võttis lisaks kaasa ka oma hea IT-taustaga sõbra Gökhan Polat, kes samuti oma nõu ja jõuga appi sööstis, nii oli meil kohe mitu nutikat nutimeest häkatonil pead murdmas.

Meie tublid mehed jagunesid kahe tutvustatud idee vahel:

Lauri lõi kampa MTÜ Toetuskeskus Meiela võistkonnaga, millesse kuulus kokku 10 liiget erinevatelt elualadelt ning koos pandi häkatonil alus potentsiaalsele projektile TÜÜWÄRK: leida hõlpsamini erivajadustega inimestele tööampse või ka töökohti selleks kohaldatud portaalis ja seeläbi lahendada Võrumaal kasvav tööpuuduse mure erivajadustega inimeste hulgas.

Võistkond Meiela, hilisem nimetus TÜÜWÄRK

Mert ja Zsolt ühinesid hoopis teistlaadi ideega ning võtsid suuna ökoloogilisele majandamisele võistkonnaga EkoKüla, mille eesmärk on luua Võrumaal nutikate ning ökonoomsete, kuid ka innovaatiliste lahendustega ökoküla ja anda keskkonnasäästliku ning loodussõbraliku keskkonna loomisega vastulöök kiirele urbaniseerumistrendile.. EkoKüla projekti ning pilootküla nimeks saab Wabaveere.

Võistkond EkoKüla, hilisem nimetus Wabaveere

Kuigi esmapilgul on need kaks äärmiselt erinevad projektid, seovad mõlemad endas palju ühiseid jooni ning üheks olulisimaks on just see, mis ka meie tiimiliikmeid Helpificust nendega ühinema suunas: nii TÜÜWÄRK kui ka Wabaveere otsivad võimalusi, kuidas luua aktiivne ning iseseisev kogukond, kasutades selleks seni proovimata ning uudseid lahendusi ja just need ongi asjad, mis panevad meil siin Helpificus silmad särama.

Koostöö nende kahe meeskonnaga on alles algusjärgus, kuid meil on juba äärmiselt hea meel, et saame Helpificuga olla osaks niivõrd kihvtide ja tulevikkuvaatavate ideede elluviimisest!



Aga nüüd – mis muud kui vunki mano ja edasi!

Helpific Helpificu meeskond IKT intelligentne kogukond interaktiivne kaasamine kogemused ‬kogukond kogukond muudame maailma sharing economy sotsiaalne innovatsioon Vunki Mano

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments