Vaegnägijatele

Helpific uudiskiri | Detsember 2015

15:23:00

Tervist, Helpific veebiplatvormi huvilised!

Kogukonna hoolivus ja üksteise abistamise lihtsus on need võtmesõnad, mis võimaldavad läbi Helpifici platvormi vabatahtlikel pakkuda abi ning erivajadustega inimestel rakendada oma oskusi, teadmisi, võimeid ja elada elu piirideta.

Mitmekesisuse kokkuleppega ühinesid AdCash, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Helpific, Kultuuriministeerium, SEB Pank, Sotsiaalministeerium, Teater NO99 ja TransferWise. Foto: Tõnu Tunnel
Koome võrku!
Helpific kuulub alates novembri keskpaigast Vabatahtliku Tegevuse Võrgustikku. Võrgustik koondab mõjusaid vabatahtlikku tegevust edendavaid ühendusi, et ühiselt kaasa rääkida vabatahtliku tegevusega seotud poliitikate kujundamisel, jagada võimalusi ja kohustusi valdkonna arendamise osas ning olla järjepidev partner valdkonda koordineerivatele ametiasutustele ja Siseministeeriumile. Selle raames osaleb Helpific ka projektis "Vabatahtlike kaasajad koovad võrku", mille käigus valmib ühistegevuse kokkulepe ning luuakse sidemed Euroopa Vabatahtliku Tegevuse Võrgustikuga.


Ühisnädal Vikerraadios
Helpifici kaasasutaja Annika Amenberg, kes on pikaaegselt olnud vabatahtlik Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidus, andis Vikeraadios intervjuu seoses Ühisnädalaga. Annika rääkis raadiosaates sellest, et vabatahtik tegevus tähendab eestlaste jaoks enamasti millegi tagasiandmist ühiskonnale ja sellest saadakse kaasa ka hea tunne - inimesel on loomupärane vajadus teha midagi head. Kedagi abistades saadakse tagasi veelgi rohkem. Väga lihtne on näiteks seda kõike ellu viia Helpificus. Vabatahtlikud on platvormi kasutades rõõmsad ja abivajajad on väga rahul.


Hindame mitmekesisuse põhimõtteid
11. detsembril leidis aset järjekorralt juba viies Mitmekesisuse Kokkuleppe pidulik allkirjastamine. Helpificu poolt allkirjastas kokkuleppe kaasasutaja ja kliendisuhete juht Triin Üksvärav. Liitumisega kinnitas Helpific, et hindab mitmekesisuse põhimõtteid nii oma töötajate kui klientide seas ning kohtleb neid võrdselt. Koos teiste liitunud organisatsioonidega moodustatakse kogukond, et koos jagada kogemusi ja edendada võrdse kohtlemise teemat nii enda organisatsioonis kui ühiskonnas laiemalt. Selle aasta liitujad on lisaks AdCash, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Kultuuriministeerium, SEB Pank, Sotsiaalministeerium, Teater NO99 ja TransferWise. Eesti mitmekesisuse kokkulepe ühendab nüüd juba 68 mitmekesisust ja võrdse kohtlemise põhimõtet austavat organisatsiooni ja äriettevõtet.


Ajujahil edukalt edasi
Kangelasliku missiooniga Helpific on jõudnud Ajujahi äriideede konkursil top 30 hulka ja valmistub osalemiseks järgmises vooruks.  Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss. Ajujahi 9. hooajal kandideerivad osalejad 60 000-euro suurusele auhinnafondile, millest võitja saab vähemalt 30 000 eurot. Ajujahi ellukutsujaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Top 7 ehk telesaates osalejate valimine toimub Tallinnas jaanuari lõpus.


Helpific tekitas Ajujahil osalemisega huvi ka ETV televisiooniprogrammis ja kutsuti külla. Kaasasutaja Annika Amenberg ja erivajadusega mees, kes on eeskujuks paljudele - Tom Rüütel, käisid Terevisiooni saates (Helpific alustab 14.10 saateminutil) tutvustamas veebiplatvormi põhimõtteid ja kutsusid kaasa kõiki huvitundjaid liituma. Saadet, kus vesteldakse olulistel teemadel ning esitletakse värskeid uudiseid, juhivad Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino.


Võistlus 1 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga
Chivas 1 miljoni dollari suurune auhinnafond on selleks, et jõustada erilisi idufirmasid, mis äri tegemisel loovad positiivseid muutusi - missiooniks on inspireerida ettevõtjaid muutma maailma. Paljud idufirmad kasutasid võimalust ja saatsid taotlused. Taotlused vaadati läbi ja igas osalevas riigis valiti välja parimad ideed võistlemaks kohalikus finaalis. Helpific tuli fantastiliselt kohaliku top 5 hulka, kuid ei saanud edasi rahvusvahelisse finaali. Kohaliku vooru võitis Sentab, mis pakub eakatele sotsiaalse võrgustiku keskkonda televiisoris - edu ja jaksu neile!


Rahvusvahelistumine Helpific moodi
Helpific veebiplatvorm ja erivajadustega inimeste tugikeskkond on arenenud järk-järgult üha rahvusvahelisemaks, seda kõike tänu koostööle Tallinna Ülikooli üliõpilastega Helpific International juhi Zsolt Bugarszki eestvedamisel. Platvormi keelevalikus on tänaseks kümme erinevat keelt – eesti, inglise, soome, itaalia, ungari, saksa, vene, korea, hiina ja jaapani keel. Samuti on Helpific ületamas 400 registreerija piiri, sest ainuüksi detsembri kuuga on liitunud ligi 200 inimest. Kasutajate arvu suurenemisel on tõusnud ka soovide ja pakkumiste arv.


Esimest sünnipäeva tähistati asjalikult ja meeleolukalt
Helpific tegi oma esimese sünnipäeva puhul väikese tänuürituse kõigile toetajatele ja sõpradele ning kutsus Suurbritannia Suursaatkonna Eesti esinduse abil külla UK kiirendi Dot Forge esindaja ja investori, härra Colin Tan'i, kes arutles huvilistega sellest, kuidas sotsiaalne ettevõte edukalt tomima panna. Ta on kinnisvaraportaali Rentlord kaasasutaja, olles edukas sellistes kiirendites nagu Seedcamp ja 500 Startups ning finalist TechCrunch Disrupt idufirmade võistlusel. Helpificu sünnipäevale andsid vürtsi külalised, kel oli võimalus kehastuda superkangelasteks.


Helpific katsetab ärimudelit
Helpific hakkab testima erivajadusega inimeste võimalusi tellida isikliku abistaja teenust Helpific tugikeskkonna kaudu. Seoses sellega kutsume üles kõiki, kes soovivad palgata abistajaid ning neid, kes tahavad teenida lisaraha ning samas sellega ka teisi aidata. Palun kirjutage tugi@helpific.com ning andke endast märku - võtame kõigi huvilistega ühendust!


Helpific soovib kõigile ilusaid jõule ja head vana-aasta lõppu! Säragu iga päev uuel aastal ja saagu täidetud kõik soovid ning abisoovid!

© Helpific

Austatud Helpific veebiplatvormi huviline, kogume annetusi veebiplatvormi edasiseks arenduseks. Sul on võimalik panustada, tehes annetuse Helpific MTÜ'le.

HELPIFIC MTÜ*
Reg nr: 80380146
Konto: EE102200221061303677
SWIFT kood/BIC: HABAEE2X
SWEDBANK
Selgitus: annetus, veebiplatvorm



Helpific ei ole kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ühenduste nimekirja

Ajujaht Colin Tan Dot Forge Helpific Helpific sünnipäev Helpific uudiskiri Mitmekesisuse Kokkulepe rahvusvahelistumine Vabatahtliku Tegevuse Võrgustik ärimudel Ühisnädal

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments