Vaegnägijatele

Helpific uudiskiri | August 2015

14:07:00

Tervist, Helpific veebiplatvormi huvilised!

Kogukonna hoolivus ja üksteise abistamise lihtsus on need võtmesõnad, mis võimaldavad läbi Helpifici platvormi pakkuda abi ning erivajadustega inimestel elada elu piirideta.

Helpific tiimikoosolek välikohvikus. Vasakult paremale naeratamas Marlen, Annika, Zsolt, Triin ja Keiu
Kas sotsiaalne ettevõtte saab olla edukas?
Helpific koostöös organisatsioonidega Avatud Eesti Fond, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit, Eesti Noorsootöö Keskus, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Sotsioloogide Liit, Meeskonnakoolitus ja Arendus OÜ ja SA Poliitikauuringute Keskus Praxis korraldavad Arvamusfestivalil 2015 teemaala “Vabakonna kasvulava”, kus kohtuvad küsimused ja mõtted, mis puudutavad Eesti vabakonna tugevust ja tulevikku ning mõõdetakse pulssi kõige laiemas mõttes. Sellel aastal on fookuses teemad, mis on ühised kogu kolmandale sektorile, tegelgu siis organisatsioon kodudute kasside või lastega, tegutsegu hariduses või spordis, parandagu inimesi või arvuteid.

Erineda mitte millegi erilise poolest ja elada oma elu piirideta? Jah!

20.-23.nda augustini toimub Tallinnas Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI poolt korraldatud rahvusvaheline konverents "Beyond the Borders" (tõlkes “Teisel pool piire”), kuhu on oodata ligi 600 osalejat 22’st riigist. Konverentsil seatakse ülesse interaktiivne ala, kus kõik külastajad saavad proovida võimatuna näivaid väljakutseid, millega erivajadustega inimesed seisavad silmitsi igapäevaselt. Nii saab proovida ületada ratastooliga takistusrada, avada poksikinnastega kommipaberit kui ka näiteks tutvuda tehnikavahenditega, mis võimaldavad pimedatel surfata sotsiaalvõrgustikes. Konverentsi raames viiakse läbi ka eriprojekt ning paigaldatakse linnaruumi erilised installatsioonid, et viia läbi teavituskampaania ühiskonnas valitsevate eelarvamuste murdmiseks erivajadustega inimestesse ja avardada nende võimalike vabatahtlike teadlikkust, kes täna veel vabatahtlikuna ei tegutse.

Külastajad ja Helpific veebiplatvormi huvilised saavad ka ise teha oma panuse, et aidata kaasa Helpific veebiplatvormi sõnumi vahetamise mehhanismi arendamisse, mis läheb maksma hinnanguliselt 5 000 eurot.

Valge Daam, Tänavafestival ja Tudengimöll
Helpific alustab augustist infotuuriga, et esitleda ideed, kuidas infotehnoloogia saab erivajadustega inimesi aidata. Tuuril kohtutakse tööandjate, puuetega inimeste organisatsioonide esindajate ja Helpific veebiplatvormi huvilistega, viiakse läbi arutelusid ja seminare ning pakutakse võimalust panna oma oskused ja võimed proovile interaktiivsel alal. Helpifici tuurist on võimalus osa võtta Valge Daami festivalil 28. augustil Haapsalus, Tallinnas Uue Maailma Tänavafestivalil 5. ja 6.septembril ning Tartu Sügispäevadel 16. oktoobril. Helpific usub, et ühendades sotsiaalse mõtlemise ja innovatsiooni, on võimalik panustada ühiskondlike hoiakute parendamisesse erivajadustega inimestesse suhtumisel, tõsta puuetega inimeste ja vabatahtlike kaasatust hoolivamate kogukondade kujundamisel ning aidata kaasa puuetega inimestel paremate võimaluste loomisel edukamaks lõimimiseks ühiskonda.

Hetkel anname edasi abivajajate ning vabatahtlike teateid Helpific Facebooki lehel, et aidata kogukondi juba praegu. Me alusutame beta platvormi testimise perioodi ning julgustame kõiki proovima tagasisidet!

© Helpific

Arvamusfestival Beyond the Borders Helpific uudiskiri sotsiaalne ettevõtlus Tartu Sügispäevad Tänavafestival Uue Maailma Festival vabakonna kasvulava Valge Daam

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments