Vaegnägijatele

Helpific kogemus | Lennureis ratastoolis

09:51:00

Lennureisil koheldakse ratastoole üsna pagasiga võrdväärselt - kas ka ratastoolikat endit?

Paljud on minult uurinud, kuidas ma ratastooliga lennukiga sõita saan. Nii mõnigi arvab sinisilmselt, et ratastooliga on võimalik otse lennukisse minna. Kahjuks kitsaste olude tõttu siiski lennukisse pääsemine nii lihtne pole. Enamasti viiakse sind mööda tunnelit lennuki ukseni, kus ootab ees ülikitsas nn lennuki ratastool, kuhu aitavad sind tõsta kaks lennujaama töötajat. Tõstmise lihtsustamiseks kasutan ma lennureisidel enamasti tõstepükse (ing transfer bucket seat). Tõstepükstel on neli käepidet, millest kinni haarates õnnestub tõstmine ilma suuremate viperusteta.

Lennuki ratastool (foto: www.spinal-injury.net)
Enne lennukisse minekut tasub isikliku ratastooli küljest võtta lennukisse kaasa kõik lahtised asjad, sest su ratastool viiakse pagasiruumi, kus võib transportimise käigus nii mõndagi kaduma minna. Olgem ausad - ratastoole koheldakse üsna pagasiga võrdväärselt. Elektriratastooli kasutaja jaoks on reisimine veidi keerukam, aga sellest ehk mõnes järgnevas postituses. Võimalusel laenake elektriratastool kohapealt – see muudab reisimise muretumaks. Kindluse mõttes tasub alati ratastoolist pilti teha enne ja pärast lennureisi. Nii sujub asjaajamine kindlustusega palju valutumalt.

Ratastooliga lennukisse (foto: www.dezeen.com)
Seejärel viiakse sind selles kitsas lennukiratastoolis istekohani ja tõstetakse sind oma kohale. Ideaalis võiks see tõstmine ära jääda, kui seda saaks paigutada lennukiistme asukohale, nagu pildil kujutatud. Enamasti pannakse sind akna alla, et sa õnnetuse korral teistele reisijatele ette ei jääks. Lisaks tasuks uurida ka Duchenne´i lihashaigusega inimeste näpunäiteid seoses reisimisega siit http://www.duchennenow.org/about-duchenne/living-duchenne/holidays/

© Helpific

abistaja abivajaja Helpific puudega inimene lennureisil puudega inimesed ratastool reisimine

Vaata lisaks järgmised artiklid

0 comments